Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

Απολογισμός πρώτης εβδομάδας

Στις λίγες μέρες ζωής που μετράει το geeklistings, είχαμε την παρακάτω δραστηριότητα σε αγγελίες (με ανάποδη χρονολογική σειρά).
  1. Πωλούνται βιβλία προγραμματισμού (διάφορες γλώσσες) αμεταχείριστα
  2. Χαρίζονται 5 φορτιστές κινητών τηλεφώνων
  3. UPS online. APC SURT1000XLI, πωλείται
  4. ΠΩΛΕΙΤΑΙ BAMBOO ONE (wacom) DIGITIZER (πουλήθηκε)
  5. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΙΝΗΤΟ SONY ERICSSON T303 (πουλήθηκε)
  6. Sony Xperia 350 euro
  7. Premium domains για παραχώρηση η συνεκμετάλλευση
  8. Ζητείται bluetooth αναδιπλούμενο πληκτρολόγιο
  9. Πωλήσεις Domain names
  10. Πωλείται Switch DLink 5 θυρών προς 1 ευρώ τη μία (πουλήθηκε)
Πιθανώς να έχουν 'κλείσει' κι άλλες αγγελίες αλλά δεν υπάρχει σχετική ενημέρωση

Μερικές παρατηρήσεις:
  • Οι μικρές αγγελίες στο  geeklistings δεν έχουν καμιά ανάγκη να είναι μικρές. Το κείμενο μπορεί να είναι όσο μεγάλο θέλει κανείς και να περιλαμβάνει φωτογραφίες, βίντεο ή ήχο.
  • Σε σχέση με τις παραδοσιακές αγγελίες, αυτές που μπορούν να αξιοποιούν multimedia έχουν ένα φυσικό πλεονέκτημα σε εκλυστικότητα, ενώ γλυτώνουν τους ενδιαφερόμενους από περιττές ερωτήσεις/απαντήσεις, περιττές επισκέψεις και μετακινήσεις.
  • Δεν απομακρύνονται ποτέ από τη λίστα και συνεπώς θα είναι αναζητήσιμες μέσω Google σε μικρό χρονικό διάστημα πράγμα που μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα της επίτευξης του στόχου τους, ακόμα κι αν δεν φαίνονται πια στην πρώτη σελίδα.
  • Αυτός που δίνει την αγγελία μπορεί να την 'σπρώξει' στα διάφορα social media: πχ κάνοντας την retweet στο twitter, ή σχολιάζοντας ή κάνοντας 'like'  στο facebook. Αυτή η δράση εκθέτει την αγγελία στην θέα κι άλλων που δεν παρακολουθούν σε κάποιο απ' αυτά τα μέσα το geeklistings αλλά ανήκουν στους φίλους αυτού που βάζει την αγγελία. Κι αυτοί με τη σειρά τους μπορούν να επαναλάβουν το ίδιο αν θέλουν να βοηθήσουν ή συμπαρασταθούν στον 'φίλο' τους, διαδίδοντας την αγγελία στο δικό τους δίκτυο ο καθένας. Θεωρητικά αυτή η διαδικασία μπορεί να απλωθεί πάρα πολύ μακρυά.
Τέλος, το 'Geek' στο geeklistings δεν είναι απαραίτητο να αφορά το αντικείμενο της αγγελίας. Αφορά έτσι κι αλλιώς την όλη υπηρεσία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά βούληση (σε πλαίσια νομιμότητας και κοινού ήθους).

Posted via email from Geek Listings